ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΡΙΚΕΡΙ

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, τελευταία μέρα του συνεδρίου – workshop, θα πραγματοποιηθεί μίνι κρουαζιέρα στο νησί Τρίκερι, στην είσοδο του Παγασητικού.

Το νησί Τρίκερι αποτελεί ένα δείγμα πολυμορφίας του Πηλίου με όλα τα χαρακτηριστικά ενός νησιωτικού οικισμού. Συνδυάζει την γραφικότητα και την πλούσια αρχιτεκτονική με παλιά αρχοντικά και πλακόστρωτα δρομάκια, την  ιστορία και τις μαγευτικές παραλίες. Στον γραφικό οικισμό κατοικούν μερικές δεκάδες κάτοικοι και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα που δεν επιτρέπεται το μηχανοκίνητο όχημα. Για αιώνες ήταν το καταφύγιο μιας μικρής κοινωνίας ψαράδων και κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια. Την ύπαρξη του στους πρωτοχριστιανικούς και βυζαντινούς χρόνους μαρτυρούν τα ερείπια αρκετών ναών αλλά και τα χαλάσματα της ακροπόλεως στο λόφο του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, καθώς και η ύπαρξη του θρόνου του Ναπολέοντα. Στην κορυφή του νησιού δεσπόζει ένα επιβλητικό μοναστήρι εξαιρετικού ενδιαφέροντος, η Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας, όπου αποτελούσε τόπο εξορίας 5000 γυναικών στον εμφύλιο.

Το κόστος συμμετοχής στην μίνι κρουαζιέρα είναι στα 30€ ανά συμμετέχοντα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, με αποστολή των στοιχείων των συμμετεχόντων (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο) στο umlab@uth.gr